top of page

Siste trinn på Torshovhøyden

Mye har skjedd siden prosjektet Torshovhøyden ble lansert, men i Høyblokka ser man fremdeles restene etter Lilleborgs hovedkontor. Sagene Avis fikk bli med inn før de 65 leilighetene reiser seg.


I 2018 ble Torshovhøyden lansert. Til sammen skal Administrasjonsblokka, Vestblokka, Sydblokka og Høyblokka romme 135 flunkende nye leiligheter på toppen av Torshov, og allerede er alle leilighetene i tre av fire blokker utsolgt, med flere som alt har flyttet inn. Nylig ble Høyblokka, Lilleborgs gamle hovedkontor, som ruver 10 etasjer over bakken, lagt ut for salg.


I snart fire år har Christpher Lejonberg hos Sem & Johnsen vært eiendomsmegler for prosjektet.

  • Sydblokka ble ferdig nå i mai, og i vår var det innflytting i de 18 boligene. Neste bygning, den rehabiliterte Administrasjonsblokka, blir ferdig nå i desember. Den har 21 leiligheter, og er tegnet av Magnus Poulsson, som også tegnet rådhuset. Så har vi Vestblokka, som også er ny, og den blir ferdig til sommeren.

Så er det den Lejonberg kaller for «Landemerkebygningen». Boligene i Høyblokka ble nylig lagt ut for salg, og etter planen skal man kunne flytte inn om drøye to år. De 65 leilighetene vil bli på mellom 35 og 187 kvadratmeter, med en pris på mellom 4,4 og 19,5 millioner kroner. Det vil også bli bygd en 11. etasje.


Over tid, så er det nok Høyblokka som har skapt mest interesse, men generelt har interessen vært god for hele prosjektet, forteller han:

  • Når du skal selge 135 boliger på Torshov, da ender du med mange tusen interessenter i løpet av årene. Det er kanskje mellom 10 og 20 i aktiv beslutningsfase akkurat nå, men det har vært godt over 10.000 innom. Det er et stort prosjekt med stor interesse, i en bydel hvor det ikke bygges så mye.

Mange av de interesserte er allerede lokale, og bor kanskje i de eldre bygårdene i nærområdet. Det er for eksempel en del eldre som vil flytte til bolig med heis, ifølge Lejonberg. Samtidig er også barnefamilier en stor gruppe. Kvadratmeterprisen vil bli 113.000 kroner, og på bakkeplan planlegges spisested og kafé.

  • Hvorfor vil man bo i Høyblokka?

  • En stor ting er jo den utsikten. Den bygningen er mye høyere enn de fleste bygningene rundt, så du har veldig mye utsikt å hente – ned til fjorden, opp til marka. Det er spektakulær utsikt.

Bli med inn!

Det er altså flere år til leilighetene skal stå klare, men akkurat nå er det et litt spesielt vindu. Ryddearbeidet er nemlig startet, men byggingen kommer ikke i gang før i høst. Derfor kan man nå i en kort periode klatre opp de ti etasjene for å se på utsikten og restene etter Lilleborg.

For bygget har nemlig stått der siden 1967, og det er ikke lenge siden det fremdeles var kontorer. Det vil man også kunne se etter byggeslutt:

  • Det er jo en verna fasade, uten at alle beboerne i området nødvendigvis er helt enig i den avgjørelsen.

Sagene Avis, med vernehjelm på, våget seg opp til tiende etasje (uten heis):

Comments


Utvalgte

Siste innlegg

Arkiv

bottom of page